Biotoop: De soort is te vinden in licht vochtige, allerlei frisgroene bermen, slootkanten en weides, maar kan ook in drogere gebieden worden waargenomen.

Voorkomen: Het verspreidingsgebied strekt zich van Spanje tot in Bulgarije, Zuid – Zweden en Estland. Op de Balkan is de zuidelijke verspreidingsgrens niet helemaal duidelijk. In België en Nederland komt de Weidesprinkhaan nog voor maar is vrij zeldzaam.

Activiteit: Van Juli tot in november.

Kenmerken: Lengte ♂︎ 14 – 17 mm, lengte 18 -21 mm.

Voedsel: Het eten van grassen, bladeren, zaden, bloemen en stengels van diverse planten.