Biotoop: Droge gebieden, nabij water met zandige oevers.

Voorkomen: Broedt kolonies in zuid – en Oost – Europa. In Nederland en België uiterst zeldzame broedvogel, zomergast in uiterst klein aantal.

Broedtijd: Mei – augustus, broedt in holten in de grond, 5 – 7 eieren.

Kenmerken: Lengte 25 – 29 cm, spanwijdte 44 – 49 cm, gewicht 44 – 78 gram, leeftijd 6 jaar.

Voedsel: Insecten.