Biotoop:   De Zwarte Spreeuw neemt in Spanje de plaats in van de Spreeuw. De twee soorten komen nergens samen voor. Zij komt voor zeer gevarieerd voor in steden tot in het gebergte.

Voorkomen: In Europa standvogel die de Spreeuw vervangt in Portugal, Spanje, Corsica, Sardinië en Sicilië.

Broedtijd: Half April – juni, De vogels leven in de nabijheid van mensen en broeden doorgaans in kolonies, onder afdaken, in muurspleten, ook in boomholten, 4 tot 6 eieren.

Kenmerken: Lengte 20 – 22 cm, spanwijdte 35 – 40 cm, gewicht 70 – 80 gram, leeftijd 10 tot 15 jaar.

Voedsel: Overwegend insecten, in de herfst ook bessen. De Zwarte Spreeuw is een standvogel.