Biotoop: Ze geven de voorkeur aan open, relatief droge terreinen, maar zijn vaak te vinden in de nabijheid van water.

Voorkomen: Is een trekvogel die overwintert in West – en Centraal – Afrika. In de zomer Iberisch Schiereiland, Balearen en Zuid – Frankrijk.

Broedtijd: Van eind april tot half juli. Nest op de grond, 4 – 6 eieren.

Kenmerken: Lengte 15,5 cm, spanwijdte 23 cm, gewicht 15 – 20 gram, leeftijd 8 jaar.

Voedsel: Ze foerageren op de grond en zoeken naar insecten in open gebieden, vaak in de buurt van water, vergelijkbaar met andere kwikstaartsoorten.