Biotoop: Vertoeft in rotsachtig, steil terrein vanaf zeeniveau tot grote hoogten, ook in steengroeven, ruïnes,  enz…

Voorkomen: Standvogel rond de Middellandse Zee. In Nederland dwaalgast(3 waargenomen tot 2022).

Broedtijd: Maart – juni, nestelt in spleten of nissen in rotsen en muren, 3 – 6 eieren.

Kenmerken: Lengte 21 – 23 cm, spanwijdte 33 -37 cm, gewicht 37 – 54 gram, leeftijd onbekend.

Voedsel: Insecten en kleine reptielen.