Biotoop: De grijze Eekhoorn komt voornamelijk voor in loof – en  gemengde bossen en stadsparken. Hij bewoont daar heggen en bomen, waar hij meerdere nesten maakt. Het komt ook voor dat de grijze Eekhoorn in steden een nest in muren van huizen bouwt.

Voorkomen: Deze van oorsprong Noord – Amerikaanse Eekhoorns, oorspronkelijk als huisdier ingevoerd, komen onder andere in Groot – Brittanië en Noord – Italië in het wild voor. Daar hebben ze op vele plaatsen de rode Eekhoorn reeds verdrongen en veroorzaken ze veel schade aan bossen door het afstrippen van schors. Voor zover we weten, zijn er geen vrij levende populaties grijze Eekhoorns in Vlaanderen en Nederland.

Paartijd: De meeste jongen worden in de lente, anders in de zomer of herfst geboren. Het is een compact rond nest en heeft een diameter van 30 tot 60 cm, wordt gebouwd in de vork tussen de takken van bomen. Het is gemaakt van bladeren, twijgen en van binnen bekleed met droog gras en bladeren. Enkel het vrouwtje zorgt voor de jongen. In een nest worden 2 tot 8 jongen geboren.

Kenmerken: Kop – romplengte 23 – 30 cm. Staartlengte 19 tot 25 cm. gewicht tussen de 450 – 650 gram. Leeftijd 9 tot 12 jaar.

Voedsel: Hij eet plantaardig voedsel, zoals eikels, granen, scheuten, bloemen, noten, zaden, vruchten, knoppen, wortels en paddestoelen, aangevuld met maïs, vogeleieren en insecten. De schors stript hij van bomen af om bij de sappen en de merg te kunnen komen.