Biotoop: Broedt In grote bosgebieden met veel naaldbomen, heideterreinen en op kliffen aan de kust.

Voorkomen: In België werd tussen 1973 en 1980 vijftig Raven geherintroduceerd in de Semoisvallei, in de Gaume en in het oosten. In 1983 werden Vijf nestplaatsen waargenomen. In Nederland is deze ook met succes geherintroduceerd. Toch blijft het in België en Nederland een zeer schaarse broedvogel – jaarvogel – wintergast in klein aantal.

Broedtijd:  Maart – augustus, nest in bomen en rotsen, 3 – 6 eieren.

Kenmerken: Lengte 54 – 67 cm, spanwijdte 115 – 130 cm, gewicht  1070 – 1460 gram, leeftijd 20 jaar.

Voedsel: Alleseter, leven grotendeels van aas en nageboorten van grasetende grotere zoogdieren, gewervelde en ongewervelde dieren, ook zaden, vruchten en huiselijk afval.