Biotoop: Zeekusten met rotseilanden. S’winters in baaien.

Voorkomen: Beperkt tot Middellandse zeegebied. Zelden langs Atlantische kusten van Spanje, Marokko en West – Afrika.

Broedtijd: April – mei, Audouins meeuwen broeden op kleine rotsachtige eilanden met veel zon en weinig vegetatie. Het nest, een kuiltje tussen de stenen, is bekleed met gras, zeewier en veren, 3 eieren.

Kenmerken: Lengte 44 – 52 cm, spanwijdte 117 -128 cm, gewicht 530 gram, leeftijd 20 – 30 jaar.

Voedsel: Audouins meeuwen eten vooral vissen, die in de vlucht of door een duik in het water worden gevangen. Ze eten weinig afval, in tegenstelling tot andere soorten meeuwen, en eten naast vis ook sommige soorten waterdieren.