Greater rhea
- Birds (Aves)
- Accentors (Prunellidae)
- Bee-eaters (Meropidae) and Rollers (Coraciidae)
- Birds of prey (Accipitridae) and Falcons (Falconidae)
- Cormorants (Phalacrocoracidae)
- Cranes (Gruidae)
- Crows and jays (Corvidae)
- Cuckoos (Cuculidae)
- Dippers (Cinclidae) and Waxwings (Bombycillidae)
- Ducks, Geese and Swans (Anatidae)
- Barnacle Goose
- Common Goldeneye
- Common Merganser
- Common Pochard
- Common Shelduck
- Domestic Duck
- Domestic Goose
- Egyptian Goose
- Eurasian Teal
- Eurasian Wigeon
- Ferruginous Duck
- Gadwall
- Garganey
- Greater Canada Goose
- Greater White-fronted
- Greylag Goose
- Hooded Merganser
- Lesser White-fronted
- Long-tailed Duck
- Mallard
- Mandarin Duck
- Muscovy Duck
- Mute Swan
- Northern Pintail
- Northern Shoveler
- Red-breasted Goose
- Ruddy Shelduck
- Snow Goose
- Tufted Duck
- Tundra Swan
- Flycatchers (Muscicapidae)
- Goldcrests (Regulidae) and Wrens (Troglodytidae)
- Grasshopper Warblers (Locustellidae)
- Gulls, Terns and Skimmers (laridae)
- Herons (Ardeidae), Storks (Ciconiidae) and Ibises (Threskiornithidae)
- Hoopoes (Upupidae) and Kingfishers (Alcedinidae)
- Larks (Alaudidae)
- Leaf warblers (Phylloscopidae)
- Loons (Gaviidae) and Grebes (Podicipedidae)
- Nuthatches (Sittidae) and Treecreepers (Certhiidae)
- Owls (Strigidae)
- Pheasants and allies (Phasianidae)
- Pigeons and Doves (Columbidae)
- Rails, crakes, and coots (Rallidae)
- Reed warblers (Acrocephalidae)
- Shrikes (Laniidae)
- Sparrows (Passeridae), Finches (Fringillidae) and Buntings (Emberizidae)
- Atlantic Canary
- Brambling
- Bullfinch
- Cirl Bunting
- Common Chaffinch
- Common Linnet
- Common Redpoll
- Common Waxbill
- Corn Bunting
- European Goldfinch
- European Greenfinch
- European Serin
- Hawfinch
- House Sparrow
- Lesser Redpoll
- Red Crossbill
- Reed Bunting
- Rock Sparrow
- Siskin
- Snow Bunting
- Spanish Sparrow
- Tenerife Blue Chaffinch
- Yellowhammer
- Starlings (Sturnidae)
- Stilts (Recurvirostridae, Charadriidae, Scolopacidae)
- Black tailed Godwit
- Black-winged Stilt
- Common Greenshank
- Common Redshank
- Common Sandpiper
- Common Snipe
- Curlew Sandpiper
- Dunlin
- Eurasian Curlew
- Eurasian Oystercatcher
- Eurasian Whimbrel
- Grand Gravelot
- Green Sandpiper
- Grey Plover
- Kentish Plover
- Lapwing
- Little Ringed Plover
- Pied Avocet
- Ruddy Turnstone
- Ruff
- Sanderling
- Spotted Redshank
- Swallows and martins (Hirundinidae)
- Swifts (Apodidae)
- Sylviid Warblers (Sylviidae)
- Thrushes (Turdidae)
- Tits and chickadees (Paridae)
- Wagtails and pipits (Motacillidae)
- Woodpeckers (Picidae)
- ZZ-Imported and escaped bird species
- Butterflies and moths (Lepidoptera)
- Butterflies (Papilionoidea)
- Brush-footed(four-footed) butterflies (Nymphalidae)
- Comma Butterfly
- False Heath Fritillary
- Hedge Brown Gatekeeper
- High Brown Fritillary
- Large Tortoiseshell
- Large Wall Brown
- Lesser Purple Emperor
- Map Butterfly
- Marbled White
- Meadow Brown
- Painted Lady
- Peacock Butterfly
- Pearly Heath
- Plain Tiger
- Purple Emperor
- Queen of Spain Fritillary
- Red Admiral
- Ringlet
- Silver washed Fritillary
- Small Heath
- Small Tortoiseshell
- Southern Gatekeeper
- Speckled Wood (Aegeria)
- Speckled Wood (Tircis)
- Striped Grayling
- Two tailed Pasha
- Wall Brown
- White Admiral
- Gossamer-Winged Butterflies (Lycaenidae)
- Skippers (Hesperiidae)
- Swallowtails (Papilionidae)
- Yellows and Whites (Pieridae)
- Brush-footed(four-footed) butterflies (Nymphalidae)
- Moths (Heterocera)
- Butterflies (Papilionoidea)
- Dragonflies (Odonata)
- Damselflies (Zygoptera)
- True Dragonflies (Anisoptera)
- Grasshoppers, Crickets, and Locusts (Orthoptera)
- Grasshoppers, Locusts, and Allies (Caelifera)
- Grasshoppers (Acrididae)
- Blue Band-winged Grasshopper
- Blue-winged Sand Grasshopper
- Bow-winged Grasshopper
- Common Cylindric Grashopper
- Common Field Grasshopper
- Common Green
- Desert Locust
- Egyptian Bird Grasshopper
- Handsome Cross Grasshopper
- Italian locust
- Lamenting grasshopper
- Large Gold Grasshopper
- Large Marsh Grasshopper
- Meadow Grasshopper
- Mediterranean Splendid Grasshopper
- Migratory Locust
- Moroccan Cross-backed Grasshopper
- Slender Burrowing Grasshopper
- Slender Green-winged Grasshopper
- Steppe Grasshopper
- Water-Meadow Grasshopper
- Woodland Grasshopper
- Groundhoppers (Tetrigidae)
- Grasshoppers (Acrididae)
- Katydids, Crickets, and Allies (Ensifera)
- Praying Mantises (Mantidae)
- Grasshoppers, Locusts, and Allies (Caelifera)
- in the spotlight
- Mammels (Mammalia)
- The biology of birds in the wild
- 1 – Birds in Animal Paradise
- 2 – The evolution of birds: a look at their fosil past
- 3 – Specification and systematics are important components of biology:
- 4 – Bird feathers: what, where and why
- 5 – The art of flying, how birds do it
- 6 – Fuel for the bird engine
- 7 – Every bird sings as it is beaked
- 8 – From beak to cloaca
Habitat: Greater rhea roam in groups across open plains, grazing on grass, often in the company of other grazers.
Appearance: A South American ratite. It is an introduced species in Europe.
Breeding season: April – May. A single male mates with up to 12 females. The females lay their eggs in his ground nest. A hen lays about 15 yellow eggs. The male then incubates the eggs, up to 60 in number. The male also raises the chicks for about six weeks. Males and females do not form permanent pairs.
Characteristics: A rhea looks very similar to an ostrich, but is significantly smaller and lighter. An adult rhea is about 90 to 150 cm long and weighs 20 kg. Other differences from an ostrich are that a rhea has three toes instead of two and that the sexes are almost indistinguishable. Rhea have mainly brown, grey or white plumage, with a white underbody. During the breeding season, males have a black ring around the lower neck. In Brazil, rhea are caught for their feathers.
Food: Rhea eat a variety of animal and plant foods.